6 Nisan 2015 Pazartesi

Puding Dolgulu Milföyler

Çat kapı gelen misafirler için çay demlenene kadar hazırlayabileceğiniz hoş ikramlık... 
Şekli ve puding dolgulu olması ile çocuklar için de ideal...



MALZEMELER: 
1) dilediğiniz miktarda milföy yaprağı 
Ben 6 yaprak kullandım, 24 adet çıktı. Her zaman kullandığımız çiçek kurabiye kalıbı ile kesince bir milföy yaprağından 4 adet çıkıyor. 
2) Bir paket puding dilediğiniz aromayı kullanbilirsiniz
3) Süslemek için frambuaz ve nane yaprakları

YAPILIŞI: 
1) Milföy yapraklarını yaklaşık 5 dakika yumuşatın ve dilediğiniz kurabiye kalıbı ile keserek fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. 220 dereceye ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 

2) Bu arada pudingi arkasında tarife göre hazırlayın. 

3) Pişen milföyler biraz soğuyunca daha küçük bir kurabiye kalıbı ile ortasını oyun. Eğer daha küçük kurabiye kalıbı yoksa çay kaşığı ile hafif oyun. Oyduğunuz yere puding doldurun. Üzerine bir frambuaz yerleştirin. Nane yaprağı ile süsleyerek servis edin. 

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.