13 Ocak 2014 Pazartesi

Linzer kurabiyesi



Avusturya'ya özgü, marmelatli müthiş bir kurabiye. Yaklaşan sevgililer günü için kalp formla yapilirsa iyi bir alternatif. Kolay gelsin...

MALZEMELER: 


1) 3 su bardağı un
2) 100 gr tereyaği
3) yarim çay bardağı şeker
4) 2 yemek kaşığı pudra şekeri 
5) 1 çay kaşığı tarçın
6) 1 çay bardaği ceviz ici
7) 1 yumurta
8) kabartma tozu ve vanilya esansi
9) damak tadınıza göre bir çeşit reçelden bir çay bardaği

Not: ben kayısı reçeli kullandim. Ancak vişne veya çilek reçeli gibi kırmızı bir reçel görüntüyü muhteşem kılıyor. 

YAPILIŞI: 

1) Cevizi, pudra şekerini, tarçını ve bir tutam tuzu bir kapta harmanlayın.
2) Tereyağını ve şekeri ayrı bir kapta iyice çırpın. Bu karışıma cevizli harcı ekleyip karıştırın. Sırasıyla vanilya esansını ve yumurtayı koyup biraz daha çırpın ve son olarak unu ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. oldukça yumuşak bir hamur oluyor. 
3)  Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve strechfilme sarıp buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletin. 
Dolaptan aldığınız hamuru sardığınız strechfilmen çıkarın. Temiz bir zemine büyükçe bir strechfilm serin ve hamurlardan birini koyun. Üzerine yine büyükçe bir strech film sererek kapatın. 

4) Hamuru merdane ile 3 mm kalınlıkta açın. kurabiye kalıbı ile önce kurabiyelerinizi yapın ve yağlı fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin. 190 derecede ısınmış fırında 8 dakika pişirin.
5) İkinci hamuru da açın ve oluklu kurabiye kalıbının yardımıyla ortası çiçek biçiminde kurabiyelerinizi hazırlayın ve ikinci bir tepsiye dizin. ve yine 8 dakika pişirin. 

6) Reçeli sos tenceresinde ısıtın. Düz kurabiyelerinizin üzerine sürün ve oyuk kurabiyeleri üzerine kapatın. 

Reçelinizin tanelerini minik minik doğrayarak oyuk kısma doldurabilirsiniz. 
Üzerine pudra şekeri serpin ve servis edin. 

                                                                        AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.