En olgun ve lezzetli portakallar tezgahları süslerken, neden soframiza da gelmesin !!!!
MALZEMELER:
2) 1 çay bardağı portakal suyu ve portakalin kabuğu
3) 1,5 su bardağı şeker
4) 1 çay bardağı sıvı yağ
5) 2,5 su bardağı un
6) vanilya ve kabartma tozu
7) 2 tane havuç
KREMA için Malzemeler
1) 1 litre süt
2) 1,5 fincan şeker ve 1 fincan un
3) 1 yumurtanın sarısı
4) 1 paket vanilya ya da vanilya esansı
Süslemek için: bir portakalın kabuğu ve bir çorba kaşığı şeker
YAPILIŞI:
1) Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Sıvı yağ, portakal suyunu ekleyip biraz daha çırpalım.
2) Havuçları ve portakalları soyalım ve biraz iri doğrayarak mutfak robotunda kıyalım. Kıyılmış havuç ve portakal kabuğunu yumurtali harca verip kariştiralim. En son un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpalım.
3) Tabanını yağladığımız fırın kabına döküp önceden 180 derecede ısıtılmıs fırında altın sarısı olana dek pişirelim.
4) Diğer tarafta süte yumurta sarısı, vanilya, un ve şekeri koyup cırparak pisirelim. Muhallebi kıvamı olmadan, sos kivamındayken ocağı söndürelim.
5) bir portakalın kabuğunu iri olarak rendeleyin. Yanmaz tavaya bir yemek kaşığı şeker atın üzerine de portakal kabuklarını ekleyin. Karıştırarak karamelize edin.
Portakalı küçük parçalara kesin.
6) Soğuyan keki dilimlere ayırın. Servis tabağına aldığınız kekin üzerine sos gezdirin. Sosun üzerine bir parça portakal ve biraz portakal kabuğu koyarak servis edin.
AFİYET OLSUN. ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.