28 Haziran 2014 Cumartesi

İftar 2


Güzel bir iftar sofrasının vazgeçilmezi elbette çorbadır. Bu akşam menümüzün çorbası özellikle çocuklar tarafindan çok sevilen, besleyici "terbiyeli köfteli çorba" ... 

MENÜ: 
Terbiyeli köfteli çorba
Bahçıvan kebabı
Bulgur pilavı
Cacık
Soslu havuç

TERBİYELİ KÖFTELİ ÇORBA




Malzemeler: 
Köftesi için: 
1) 300 gr kıyma
2) yarım fincan pirinç
3) tuz, karabiber

Sebzesi: 
1) 2 adet havuç
2) 1 adet patates
3) bir küçük boy soğan

Terbiyesi için: 
1) 2 yemek kaşığı yoğurt
2) 2 yemek kaşığı un
3) bir yumurtanın sarısı
Bir kaç damla limon


Yapılışı: 
1) Havuç, patates ve soğanı küp küp doğrayın. Mümkün olduğu kadar küçük küpler. Bir tavaya biraz yağ alın ve bunları 5 dk kadar soteleyin. Ardından tencereye 1 litre kadar su koyun ve kaynatın. Sotelediğiniz sebzeleri suya verin ve 10 dk pişirin. 

Tencerenin altını söndürün. 

Köftesi: 
1) Kıyma, yıkanmış pirinç, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. ( isteğe göre soğan ve maydonoz da eklenebilir.) bu harçtan minik minik köfteler yapıp, unladığınız bir tepsiye dökün. 
Tepsiyi ara ara sallayarak köftelerin unlanmasını sağlayın. 
Sebzelerin olduğu tencerenin altını yakıp, suyun kaynamasını sağlayın. Kaynayan suya köfterleri yavaşça ekleyin, fazla karıştırmadan pişirin. 
Bu aşamada pirinçler biraz dağılabilir, Kaygılanmayın. 
Son olarak bir kasede yoğurt, un ve 3-4 limon damlasını iyice çırpın. Çorbanın suyundan iki kaşık terbiyeye alıp, çırpın. Sonra yavaş yavaş çorbaya verin. İki taşım kısık ateşte kaynatın. En son tuz atın. 
Çorba hazır...

BAHÇIVAN KEBABI
Malzemeler: 
1) 500 gr derisiz tavuk göğüs
2) 3 domates
3) 3 patates
4) 2 havuç
5) bir orta boy soğan
6) zeytinyağ, tuz, karabiber, köri, kekik

Yapılışı: 
1) Havuç, patates, domates ve soğanı soyup, iri küpler olarak doğrayın. 



2) Eti kuşbaşı doğrayın. Tencereye yağı alıp etleri suyunu salıp çekene kadar kavurun. Sebzelerı ve 1 bardak su ekleyin. 
3) Sebzeler yumuşayınca ocaktan alın ve baharatlarla tuzu ekleyin. 

Afiyet olsun...

DOMATESLİ BULGUR PİLAVI
Malzemeler: 
1) 2 su bardağı bulgur
2) 2 adet domates
3) 1 orta boy soğan
Su, tuz

Yapılışı: 
1) Soğanı temizleyin ve küp doğrayın. Pilav tenceresine biraz yağ alın ve soğanı soldurun. 
2) Domatesleri blanche edin ve soyun. Küp küp doğrayıp soğanlara ekleyin ve domatesleri de soldurun. 
Domateslere yıkanmış bulguru ilave edin. Tuzla tadlandırın, yaklaşık bir bardak su ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 

SOSLU HAVUÇ
Malzemeler: 
1) 5- 6 adet havuç
2) 1 adet soğan
3) 2 diş sarımsak
4) tuz, zeytinyağı ve nar ekşisi
5) Biraz maydanoz




Yapılışı: 
Soğanı temizleyin ve küp doğrayın. Tavaya yağ alın ve soğanı soteleyin. Havuçları soyun ve uzun şeritler halinde doğrayın. Tavaya ekleyin ve havuçları da soteleyin. Sarımsakları da soteleyin. 5 dk soteledikten sonra bir bardak su koyun ve havuçlar yumuşayıncaya dek pişirin. 
Havuçları bir kaba alın, üzerine biraz limon sıkın, doğradığınız maydanozlarla süsleyin. 

Afiyet olsun....


Son olarak cacığınızı da hazırlayın. Ve menü tamam. 
Afiyet olsun..








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.