29 Haziran 2014 Pazar

İftar 3

Ramazan ayının 3. İftar sofrası için klasik tatlar hazırladım. Kolay gelsin...



MENÜ: 
Ezo gelin çorbası
İzmir köfte
Pirinç pilavi 
Çoban salata

EZOGELİN ÇORBA 
Malzemeler: 
1) Yarım su bardağı kırmızı mercimek
2) 1 tatlı kaşığı pirinç
3) 1 tatlı kaşığı bulgur
4) 1 çay kaşıgı pul biber
5) 1 yemek kaşığı nane 
6)  1 orta boy soğan
7) 1 yemek kaşığı biber salçası


Yapılışı: 
1) Tencereye biraz yağ alıp rendelediğiniz soğanı soldurun. Salçayı ekleyin ve biraz kavurun. Üzerine yaklaşık 1 litre su verin, mercimekleri ekleyin ve mercimekleri pişirin. Mercimekler iyice pişince pirinç ve bulguru ekleyin ve onların da pişmesini sağlayın. 
Tüm bakliyatlar pişince ocağı söndürün. 
Geniş bir cezveye biraz yağ alın, kızdırın. Nane ve pul biberi ekleyip hafif kavurun ve çorbanın yüzüne verin. Tuzla tatlandırın. 
Afiyet olsun...

İZMİR KÖFTE
Malzemeler:  
Köftesi için: 
1) 500 gr köftelik kıyma
2) orta boy soğan
3)  1 yumurta
4) bir su bardağı bayat ekmek içi veya               2 yemek kaşığı galeta unu
5) tuz, karabiber

Üzeri için: 
4 adet patates
2 domates
2 yeşil biber
Domates salçası



Yapılışı: 
1) Soğanı rendeleyin. Ve tüm malzemeyi derin bir kaba alıp, iyice yoğurun. Parmak şeklinde ama biraz kalin köfte şekli verin. 
2) Patatesleri soyun ve elma dilim şeklinde doğrayın. 
3) Derin kızdırılmış yağda önce patatesleri sonra köfteleri kızartın. Cam fırın tepsisine alın. 
4) Küçük bir cezvede yağı kızdırın ve domates salçasını kavurun. Üzerine bir bardak su koyun ve bir taşım kaynatın. 
5) Domatesleri dilimleyin, biberi uzun kesin. Bunları köfte ve patateslerin üzerine yerleştirin. En son salçalı suyu gezdirin ve 180 derece fırında domates ve biberler pişene kadar tutun. Yemeğiniz hazır. 

NOT: Tarifte verilen miktarlar 6-8 kişiliktir. Ben 4 kişilik hazırladığım için fotoğrafta görünenler daha az. 4 kişilik hazırlamayı düşünürseniz kıymayı    300 gr olarak kullandım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.