11 Aralık 2014 Perşembe

Havuç Rüyasi

Evdeki havuclari değerlendirmenin kolay yolu. 



MALZEMELER: 
1) 1 kg havuç
2)  1, 5 su bardağı şeker
3) 4 kaşık mısır nişastası ( tepeleme) 
4) 1 limonun kabuğu (rende) ve suyu
5)  2 paket vanilinli şeker 
6)  2 paket pötibör bisküvi



YAPILIŞI: 
1) Havuçları soyun ve iri doğrayıp, tencereye alın ve haşlayın. 
2) Nişastayı bir bardak soğuk suyla ezin. Limonl kabuğu rendesi ve suyunu ekleyip karıştırın. Vanilinli şekeri ekleyip tekrar karıştırın. 
3) Pişen havucun suyunu süzün ve havucu rondoda püre haline getirin. Havuç püresini tekrar tencereye alın ve nişastalı karışımı ekleyin. Altını kısarak ve karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. 
4) Bir tepsinin altını hafif ıslatın. ( cam ya da teflon ) Tepsiye bir sıra bisküvi dizin, üzerine bir kepçe yardımıyla havuç püresinden verip, spatula yardımıyla yayın. Bu şekilde 3 veya 4 sıra oluşturun. En üstte havuç püresi kalsın. 
5) Buzdolabında soğutun. Servis öncesinde üzerine krem şanti, fıstık ya da hindistan cevizi dökebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.