4 Temmuz 2013 Perşembe

ABANT KEBABI

Patlıcan yaz mevsiminin en sevdiğim sebzesidir. Mezesi, salatası ve birçok değisik yemeğiyle benim için yaz sofralarinin vazgeçilmezidir. 
Bugün de Abant kebabı ve patates püresi ile akşam soframız şenlenecek. 



MALZEMELER 

       2 bostan patlıcan
       200gr yağsız kuşbaşı dana eti ( ben tavuk göğsü kullanacağım bu sefer )
       1 soğan
       5 kültür mantarı
       2 çarliston biber
       2 domates
       2 yemek kaşığı zeytinyağı
       Tuz
       Karabiber
       2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Kızartmak için
       Ayçiçeği yağı
YAPILIŞI 
1) Önce patlıcanları uzunlamasına ikiye bölün, içlerini oyun ve tuzlu suda 10 dk bekletin. Patlicanları kurulayın ve kızgın yağda kızartin. 


2) Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Küp doğranmış soğanları pembeleştirin ve tavuk etlerini ekleyin. Etler pişince sırasıyla biberleri, mantarı ve domatesi ekleyip pişirin. 

3) Patlıcanları bir fırın kabına yerleştirin ve içlerini hazırladığınız harçla doldurun. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip, 

200 derecede ısıttığınız fırında peynirler kızarana kadar pişirin. 

AFİYET OLSUN...

NOT: Patates püresini süt yerine süt kreması ile hazırlamanızı tavsiye ederim. Çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz! 





1 yorum:

  1. yemekte kuşbaşı mı kullandınız yoksa tavuk kuşbaşımı? tarifte bir problem var...

    YanıtlaSil

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.