9 Temmuz 2013 Salı

Hafif bir lezzet Köfteli Kabak dolması


Ramazanın ilk akşam sofrası için hem yapımı kolay, hem hafif bir ana yemek düşündüm. 
İlk iftar soframız:
Yoğurtlu dövme çorbası
Köfteli kabak dolması
Patates püresi 
Zeytinyağlı barbunya

Köfteli kabak dolmasını hafif kılan hem tavuk kıyma kullanılması hem de kızartma yapılmadan fırında pişmesi.

MALZEMELER: 

4 taze kabak
250 gr tavuk kıyma
1 soğan
Dereotu
3-4 domates
2 diş sarimsak
2 dilim bayat ekmek içi ya da 4 çorba kaşiğı galeta unu

Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber 

YAPILIŞI: 
1) Soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Ekmek içi( ya da galeta unu), soğan ve tavuk kıymayı derin bir kaba alın. Tuz, karabiber ve kırmizibiberi ekleyip yoğurun. 

2) Kabakları yıkayıp, saplarını ayırın. 2 parmak kalınlığında halka halka doğrayın, içlerini bir çay kaşığı yardımıyla oyun. 
Derin bir tencerede su kaynatın ve kabaklari yumuşayana kadar haşlayın. 

3) Kabakları fırın kabına dizin. Kıymayla kabakların içini doldurun. 

4) Domatesleri blanşe edin ve küp küp doğrayın. Sarımsakları soyup doğrayın.  Zeytinyağını tavada kızdırıp domates ve sarimsaklari ekleyin. Sos kıvamına gelene kadar pişirin. 

5) Donates sosunu kabakların üzerine gezdirin. 180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dk pişirin. 





Afiyet Olsun....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.