24 Temmuz 2013 Çarşamba

Sebzeli Tavuk Sarması

Tavuğun ve sebzenin birleştiği bir lezzet. Özellikle buzdolabinda kalmış, değerlendirilmeyi bekleyen sebzeler için iyi bir fikir... Kolay gelsin...



MALZEMELER  4 kişilik
1) 4 adet tavuk göğsü ( derisiz)
2) birer tane kırmızı biber, yeşil biber, kabak
3) 2 diş sarımsak ve 1 sb rendelenmiş kaşar peyniri
4) üzeri için:
• 1 sb galeta unu
biraz maydanoz
• toz kirmızı biber, tuz, köri
YAPILIŞI
1) Biberlerin cekirdeklerini temizleyip, ince şeritler halinde kıyın. Aynı şekilde kabağı da ince şeritler halinde doğrayın. Kaşarı rendeleyin. 

2) Tavuk göğülerini döverek biraz inceltin. Tuz, karabiberi serpin ve incecik kıydığınız sarimsakları üzerine ekleyin. Sırasıyla kabak ve biberleri dizerek yerlestirin ve üzerine biraz kaşar rendesi serpin. 

3) Etleri rulo yapıp kürdanla tutturun. 
4) Geniş bir tabağa galeta unu, tuz ve baharatları koyup karıştırın. Etleri bu karışıma bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. 

5) 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. ( yaklaşık 30 dk) 
6) Dilimleyerek pilav ya da patates püresiyla servis edebilirsiniz. 

AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.