2 Temmuz 2013 Salı

Domatesli Polenta



İtalyan mutfağının vazgeçilmezi polenta, 
özellikle yaz mevsiminde olgun domateslerle mükemmel bir lezzet sunuyor. Polentayi, fas usulü tavuk ve yeşil salata ile servis edebilirsiniz. 

Asıl malzemesi polenta olsa da mısır unu kullanılarak da polenta hamuru elde edilebiliniyor. Ben de bu tarifimde mısır unu kullandım. 
Haydi kolay gelsin, Afiyet Olsun...


Malzemeler: 

1) 250 gr ya da 2,5 bardak mısır unu
2) toz kirmızı biber
3) 1 soğan
4) 2 diş sarımsak
5) 3-4 tane domates
6) 1 subardaği gravyer ya da kaşar peyniri

Yapılışı:
1) 1 litre suyu tencerede kaynatin. Kaynayan suya mısır ununu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. Tuz ve kırmızı biberi ekleyin. 
Elde ettiğiniz hamuru altina aluminyum folyo serdiğiniz fırın tepsisine dökün ve bir spatula yardımıyla üzerini düzeltin. 


2) polentayı soğumaya bırakın. 
3) Domatesleri blanşe edin ( alt taraflarina +  çizerek sıcak suda 2-3 dk bekletin ve soğuk suya koyun. 1-2 dk sonra cıkarın. Domatesler çok kolay soyulacaktır). 
4) blanse ederek soyduğunuz domatesleri minik minik doğrayın. 
5) soğan ve sarımsağı küp küp doğrayın, zeytinyağı kızdırdığınız tavaya alın ve kavurun. 
6) Tavaya domatesleri ekleyip 7-8 dk pişirin, tuz ve karabiber ile tatlandırın. 
7) soğuyan polentayı kesme tahtasina alin ve 5 cm lik kareler kesin. 


8) kestiğiniz polentaların yarısını bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine domates sosunun yarısını döküp, rende peynirinizi serpin. 

 İsterseniz aynı işlemi birkez daha yaparak, iki katlı polenta da yapabilirsiniz. Ancak ilk kez yapacaksanız, fazla iddialı olmamak adına tek sıra polenta kullanmanızı tavsiye ederim.

9) 200 derecede ısıttiğınız fırında 25 dk ( peynirler kızarana kadar ) pişirin. 
Afiyet olsun... 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.