Bu kurabiyeleri yaparken cam kaplar kullanmanızı tavsiye ederim.
MALZEMELER:
1) 100 gr toz şeker
2) 170 gr hindistan cevizi
3) 2 yumurtanin akı
4) bir vanilya esansı
5) 100 gr bitter çikolata
Bir tutam tuz
YAPILIŞI:
Fırını 160 dereceye ısıtın.
1) yumurta aklarını bir tutam tuzla mikserin yüksek devrinde köpük olana dek çırpın.
2) şeker ve vanilyayı ekleyip 10 sn çırpın. Krema kıvamına gelecek.
3) son olarak hindistan cevizini ekleyip tahta kasikla karıştırın. Elinizle küçük parçalar alıp top şeklini verin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye araliklarla dizin.
4) ısınmış fırına sürün tepsiyi ve 20 dk pişirin.
5) çikolatayı benmari eritin. Kurabiyelerin ters tarafını çikolataya bulayın ve izgara telin üzerine soğumaya bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.