MALZEMELER:
Bu tarifinde net malzeme miktarlari yok. Kişi sayısina göre belirleyebilirsiniz.
1) Patates ve 1-2 tane havuç
2) taze soğan, dere otu, maydanoz, kırmızı ve yeşil taze biber
3) 1 subardağı kadar süzme yoğurt
4) biraz mayonez
5) isteğe bağlı olarak sarımsak
YAPILIŞI:
1) Patates ve havuçları haşlayın. Pişince patatesleri soyun ve ezin. Biraz zeytinyağ, tuz ve karabiberle tatlandırın.
2) Yeşillikleri yikayın ve ince ince doğrayın. Biberleri de ince doğrayın. Havuçları rendeleyin. Yeşillik, biber ve havuçları tuz ve biraz limonla tatlandırın, harmanlayın.
3) Sarımsağı tuzla ezin, yoğurda katın, biraz mayonez ekleyip karıştırın.
4) Düz bir zemine streçfilm serin. Patates püresini üzerine koyun ve elinizle çok kalın olmayacak şekilde dikdörtgen şekli verin.
5) Patatesin üzerine önce yoğurdun 2/3 ünü ( kalanı süslemede kullanilacak ) sonra iç harcını yayın.
6) Streç filmin iki ucundan tutarak dikkatli bir şekilde yuvarlayın. Ve silindir şekli verin. Düz bir satıh üzerine koyun ( ben tepsiye koydum) buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
7) Servis etmeden önce üzerine kala yoğurdu yayın ve biraz toz veya pul kırmızı biberle süsleyin. Dilimleyerek servis edin...
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.