1 Şubat 2014 Cumartesi

Cup Cheese Cake



Cheese cakeleri minik muffin kalıplarında denedim. İkrami güzel, tadı muhteşem... Kolay gelsin...
( Bir taban bir de iç harcı var )
TABAN MALZEMESİ: 
1) bir paket yulaflı bisküvi
2) bir yemek kaşığı tereyağı
3) bir yemek kaşığı sıvı yağ
4) bir yemek kaşığı süt
5) bir yemek kaşığı tepeleme kakao

YAPILIŞI : 

1) 

Bisküvileri ufalayarak robotta çekin. Tereyağını eritin. 
Kakao, sıvı yağ, tereyağı ve sütü ufalanmış bisküvilere ekleyin ve yoğurun. 
Muffin kaliplarına bir kaşık yardımıyla paylaştırın. ( eğer kağit kalip kullanacaksanız kalıpları sıvı yağ ile yağlayın.)

2) Harcı paylaştirdıktan sonra bir ilaç ölçeği yardımıyla düzleştirin ve kenarlarının hafif yükselmesini sağlayın. ( eğer muffin kaliplarınız büyükse bunu bir çay bardağı yardımıyla da yapabilirsiniz.)
Bir tepsiye dizin ve 30 dk buzdolabinda bekletin. 

İÇ HARCI: 
1) 200 gr labne peyniri
2) 2 yemek kaşığı un
3) Yarım su bardağı toz şeker
4) bir yumurta
5) 2 yemek kaşiğı süzme yoğurt
6) isteğinize göre limon veya portakal kabuğu rendesi ya da 1-2 damla vanilya esansı 


Hazırlanışı: 
1) şekeri ve labne peynirini iyice çirpın üzerine yoğurt ve vanilya esansını ekleyin. Ve biraz daha cırpın. Yumurtayı karışıma yedirin. En son unu da ekleyip harcı hazırlayın. 
Fırını 170 derecede ısıtın. 
2) Muffin kalıplarınızı buzdolabından çıkarıp içlerini harçla doldurun. 

Isınan fırına tepsinizi sürün.
Muffinli cheese cake ler önce hafif kabaracak. Üzerleri kızarınca fırını söndürün ve fırının içinde soğutun. 

Servis ederken üzerini meyveli sos veya benmari eritilmiş bitter çikolata ile süsleyebilirsiniz. 
AFİYET OLSUN....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.