3 Mart 2014 Pazartesi

İtalyan Usulü Elmalı Kek



Sıradan elmalı kek ya da turtalarından farklı bir yaklaşım. Almanca bir sitede buldum, denedim ve paylaşıyorum. Kolay gelsin...

MALZEMELER:





1) 3 Sb un
2) 1 Sb şeker
3) 3 yumurta
4) 170 gr tereyağı
5) yarım limonun kabuk rendesi ve suyu
6) 2 yemek kaşığı süt kreması ( isteğe bağlı) 
7) 100 ml süt
8) 2 Yk kayısı reçeli 
9) 3 tane elma

YAPILIŞI:
1) elmaları soyun, çekirdeklerini temizleyin ve dilimleyin. Dilimlediğiniz elmaların üzerine biraz limon sıkarak, kararmalarını engelleyin. 
2)  Tereyağını, limon kabuğu rendesini, vanilya ve şekeri mikserle krema kıvamı alıncaya dek çırpın.  Üzerine yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Önce sütü sonra unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyip çırpın. 
3) Kelepçeli kalıbın altına pişirme kağıdı serin. Hamurun üçte birini yayın. Üzerine elma dilimlerini dizin. Üzerini hamurla kaplayın ve bu işlemi bir kez daha tekrar edin. 

4) Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. 

5) Reçeli küçük bir kapta biraz ısıtın. Bademlerin kabuklarını soyup, mutfak robotundan geçirin. 

6) Soğuyan kekinizi kalıptan çıkarın. Reçeli üzerine gezdirip iyice yayın. Bademleri serpeleyip, biraz pudra şekeri ile süsleyerek servis edin. 

AFİYET OLSUN...

NOT: içindeki elmalardan dolayı çok kırılgan bir kek. Dilimlerken dikkatli olun. Ayrica file badem kullanmayı tercih ederseniz, bademleri tavada biraz kavurmanızı tavsiye ederim... 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.