Pandispanyayı ve dolgu kremasını ben kendim yaptım. İsterseniz siz hazır ürün de kullabilirsiniz.
PANDİSPANYA MALZEMESİ:
1) 4 yumurta
2) 1 Sb un
3) 1 Sb şeker
4) 1 Sb nişasta
5) 1 kabartma tozu, 1 vanilya
6) 1 fincan süt
YAPILIŞI
1) Yumurtaları şekerle iyice çırpın. Üzerine un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın. Son olarak sütü ekleyin ve karıştırın.
2) Tabanına pişirme kağıdı serilmiş kelepçeli kalıba hamuru dökün ve önceden 150 dereceye ısıtılmış fırında 35 - 40 dakika pişirin.
DOLGU KREMASI
1) 2 sb süt
2) 1 sb şeker
3) 2 yemek kaşığı kakao
4) 2 yk un
5) 1 yumurta
YAPILIŞI
Bütün malzemeleri bir tencerede çırpın ve ocağa koyun. Karıştırarak pişirin. Dibi biraz tutabilir. Kaynamaya başlayinca altını kapatın ve başka bir kaba alın. Ara ara karıştırarak soğutun.
KAPLAMA VE SÜSLEME
İlk denemede farklı süslemeler yapmak istediğim için, pandispanyayı dörde böldüm. Her bir parçayı kare olacak şekilde kestim.
Kare parçaları ikiye böldüm ve bir yüzüne dolgu kreması sürdüm. Diğerini sütle ıslattım.
Şeker hamuru ile kaplama yapmak için önce hamuru elinizde yoğurarak yumuşatın.
Temiz bir zemine pudra şekeri serpin ve şeker hamurunu merdaneyle açın. Önemli olan zeminin, merdanenin ve elinizin kuru olması.
Açtığınız hamuru kekin üzerine kapatın. Uçlarını düzleştirin. Fazlalıkları pizza bıçağı ile kesin ce ayırın.
Kaplanmış keklerinizi istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Bunun için artan şeker hamurlarını şekillendirebilir ya da renkli süsleme glazürü kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.