12 Ekim 2014 Pazar

Elmalı Baharatlı Kek




Sonbahara yakışır bir Alman keki... Mis gibi baharatlar ve elmanın muhteşem uyumu,  damaklarda bıraktığı nefis tat.
Buyrun... 
MALZEMELER...




1) 4 yumurta
2) 250 gr ya da 2,5 subardağı un
3) 150 gr ya da 1 subardağı şeker
4) 250 gr tereyağı oda sıcaklığında 
5) 200 gr ya da 2 subardağı ceviz ( fındık, badem tercih sizin) içi çekilmiş
6) 1 yemek kaşığı kakao
7) 4 orta boy ya da 5 küçük elma
8) birer paket kabartma tozu ve vanilinli şeker
9) birer çay kaşığı muskat rendesi, yenibahar, tarçın ayrıca  havanda ezilmiş 6 adet karanfil

Bu malzemeleri hazir olarak " elmalı turta karışımı " adıyla büyük marketlerde de bulabilirsiniz. Hazır üründe 2 tatlı kaşığı kullanmanız yeterli olur. 

YAPILIŞI: 
1) Elmaları soyun ve rendelerek hazırlayın. 
2) Oda sıcaklığındaki tereyağına şekeri ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin. Sonra sırayla vanilini şeker, kakao, baharatlar ve ceviz içini ekleyip tekrar çırpın. Unu ve kabartma tozunu eleyin ve karışıma ekleyerek çırpın. 
3) Rendelediğiniz elmaları hamura ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın. Fırını 180 dereceye ısıtın. 
Biraz margarinle kelepçeli kalıbınyağlayın ve hamuru kalıba dökün, üzerini düzeltin. Isınmış fırına kekinizi verin. 40 - 45 dakika sonra kekiniz hazır. Üzerine biraz pudra şekeri serperek servis edin. 

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.