28 Ekim 2014 Salı

Pudingli Kek

Pudingli bir çok kek tarifi var. Bu  kekin farkı hazırlamış pişirilmiş pudingle  yapılması. 
Hadi deneyelim... 



MALZEMELER: 
Pudding için: 
1. Bir paket vanilyalı puding
2. 200 ml süt 
3. Bir küçük paket krema ( 200 ml) 

Kek için: 
1) 5 adet yumurta ( akı ve sarısı ayrılmış ) 
2) 1,5 su bardağı şeker
3) bir çaybardağı sıvı yağ
4) 100 ml krema veya süt
5) 3 yemek kaşığı kakao
6) birer paket vanilinli şeker ve kabartma tozu
7) 250 gr un

Üzeri için: 
1) 200 gr süzme yoğurt
2) 3 yemek kaşığı pudra şekeri


YAPILIŞI:
1) Önce pudingi süt ve krema ile çırparak pişirelim ve soğumaya bırakalım. 
Fırını 180 dereceye ısıtalım. 

2) Yumurta sarılarını şekerle iyice çırpalım. Kremayı ilave edelim, çırpalım. Sıvı yağ, süt, kakao, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştıralım. En son yumurta aklarını da koyup çırpalım. Dikdörtgen borcam veya başka bir tepsiye yağlı kağıt serip kek hamurunu dökelim. 
Hazırladığımız pudingi bir kaşık yardımıyla kekin üzerine paylaştıralım. Isınan fırına tepsiyi sürelim.




3) Diğer  tarafta süzme yoğurda pudra şekerini ekleyip çırpalım. 

Pişmenin 15. dakikasında tepsiyi çıkarıp süzme yoğurdu bir fırça yardımıyla kekin üzerine sürelim. Tepsiyi tekrar fırına verip yaklaşık 7-8 dakika daha pişirelim. ( bir bıçak ya da kürdan yardımı   ile kontrol ediniz. Zira pişme süresi fırına göre  değişebilir  ! ) 

Afiyet olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.