12 Ekim 2014 Pazar

Kadayıflı Kek

Elinizde biraz çiğ kadayıf varsa değerlendirmek için ilginç bir tarif. Misafirler için farklı bir lezzet. 
Buyrun...




MALZEMELER: 
1) 125 gr tereyağı
2) 4 yumurta 
3) 1,5 subardağı un
4) 1 subardağı şeker
5) birer paket vanilinli şeker ve kabartma tozu
 Bir tutam tuz
 
6) 2 yemek kaşığı tereyağı ( margarin ) 
7) 2 avuç dolusu çiğ tel kadayıf 
8) 1 su bardağı ceviz içi çekilmiş

YAPILIŞI: 
1) Önce kadayıfı ince didikleyin. Yapışmaz tavaya 2 yemek kaşığı tereyağını koyun ve eritin ama yakmayın. Üzerine kadayıfı ekleyin ve kadayıflar altın rengi olana dek karıştırarak kavurun. Kadayıf kavrulunca üzerine cevizi ekleyin ve karıştırarak kenarda soğumaya bırakın. 




2) Çırpma kabına tereyağı ve şekeri alın ve krema kıvamı olana dek yüksek devirde çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilinli şeker, kabartma tozu, tuz ve unu eleyerek karışıma ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın. 

3) Hamurun yarısını küçük bir kek kalıbına dökün. ( küçük kare borcam, ya da yuvarlak borcam. Eğer misafir için hazırlıyorsanız ve büyük tepsi kullanacaksanız, ölçüyü iki katına çıkarmanız gerekecektir. )
Hamurun üzerine kadayıfın yarısından biraz fazlasını serpin. Üzerine kalan hamuru dökün. Son olarak üzerine kalan kadayıfı serpin. 
Önceden 180 derecede ısınmış fırında 30-35 dakika pişirin. 

Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.