16 Kasım 2014 Pazar

Kroshka Keki

Komşu ülke Rusya'dan bir lezzet var sırada. Kroshka keki... Kelime olarak kırıntı anlamına gelen kroşka, kek hamurunun, lezzetli bir harç üzerine kırıntı olarak dökülmesiyle yapılıyor. 




MALZEMELER: 
1) 325 gr un ( yaklaşık 3 subardağı) 
2) 4 adet yumurta
3) 500 gr süzme yoğurt ( ben içim süzme yoğurt kullanıyorum, ekşi olmuyor, kıvamı da daha uygun)
4) 100 gr + 150 gr tereyağ
5) 100 gr + 150 gr şeker
6) birer paket vanilinli şeker ve kabartma tozu
7) bir paket vanilyalı puding
8) 4 yemek kaşığı kakao




YAPILIŞI: 
1) Önce derin yoğurma kabında un, kabartma tozu ve kakaoyu harmanlayın. 1 yumurta, 100 gr şeker ve oda sıcaklığında yumuşamış 150 gr tereyağını ekleyip yoğurun. Eğer düzgün bir hamur elde etmekte zorlanıyorsanız, 3-4 yemek kaşığı süt ekleyebilirsiniz. 
Elde ettiğiniz hamuru iki parçaya ayırın. Biri biraz daha büyük olacak şekilde ayırın. Büyük olan parçayı yağladığınız kelepçeli kalıbın tabanına yayın. 
Küçük olan parçayı tekrar iki eşit parçaya bölün. Birinden  biraz  kopararak elinizde silindirik şekil vererek kalıba yüksek bir kenar yapın. Çok kalın olmamasına dikkat edin. Bu şekilde tüm kalıba kenar oluşturun. 



2) Fırını 160 dereceye ısıtın. 
Kalan tereyağını eritin, kalan şeker, vanilyali puding tozu, 3 yumurta ve süzme yoğurdu krema kıvamı alana dek çırpın. Karışımı hamurun üzerine dökün ve spatula ile üzerini düzeltin. 
Son kalan kek hamurundan  elinizle minik parçalar kopararak yoğurtlu harcın üzerine bırakın. Bu şekilde tüm hamurla kekin üzerini süsleyin.

3) kekinizi fırına verin. Yaklaşık 60 dk pişirin. 

Afiyet olsun....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.