28 Kasım 2014 Cuma

Mutluluktan Ağlayan Kek :-))

Bu kekin tadına bakmayan, bu keki bilmeyen yoktur sanırım. Uzun süredir yapmak istediğim bu kekin kısmeti bu akşammış.
Sadece " ağlayan kek" demek istemedim. Yapanlar da yiyenler de gülsünler diye adının önüne " mutluluktan" ifadesini ekledim. 
Hadi hem yaparken hem de yerken gülümseme dudaklarımızdan eksik olmasın.


MALZEMELER: 

Kek için:

1)  3 yumurta
2) 1 su bardağı şeker
3) 2 su bardağı un
4) 5 yemek kaşığı ( 1 çay bardağı ) kakao
5) 2 yemek kaşığı süt
6) 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Ve elbette kabartma tozu bir paket

Üzeri için:
1) 2 su bardağı süt kekin üzerine dökmek için
2)  1 paket krem şanti ve krem şantiyi hazırlamak için süt ( 1 su bardağı )
3)  1 paket çikolata sosu ve hazırlamak için süt ( 500 ml ) 



YAPILIŞI:

1) Hemen kekle başlayalım. Önce fırını 170 dereceye ısıtın. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sonra sırayla süt, zeytinyağı, kakao, un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edin. Biraz katı kıvamlı bir hamur oluyor. Küçük borcam ( kare şeklinde ) tepsiyi yağlayın. Borcama keki dökün. Isınan fırına keki verin. Benim fırınımda 25 dakika yeterli oldu. Fırınınızın durumuna göre süreyi kendiniz ayarlayanilirsiniz. Malum kürdan testini yapın.

2) Kek pişerkenpaketteki tariflerine göre krem şamtiyi ve çikolatalı sosu hazırlayın.
Krem şantiyi buzdolabında soğutun. Çikolatalı sosu da soğumaya bırakın.

3) Pişen keke kürdan ya da bıçakla minik delikler yapın. 2 su bardağı sütü gezdirerek kekin üzerine dökün. Ve keki de soğumaya alın.

4) soguyan kekin üzerine önce krem santiyi dökün ve spatulayla düzeltin. Krem santinin üzerine cikolatali sosu dökün ve buzdolabinda 2 saat dinlendirin. 


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.