26 Şubat 2015 Perşembe

Çikolatalı Tart


Tart, bizim evde her mevsim, her meyve ile çok sevilen bir tatlıdır. Bu kez çikolatalı tart denedim. Meyveli olanlar kadar hafif olmadı, ancak bir çikolata rüyası diyebilirim. Kolay gelsin, Afiyet olsun...


NOT: Bu tartın servise hazır hale gelmesi en az 3 saat bekleme süresi gerektiriyor. Tavsiyem tatlınızı bir gün önceden hazırlamanız. 

MALZEMELER: 
Tart için:
1) 1 yumurtanın sarısı
2) 2 su bardağı un
3) 200 gram tereyağı veya margarin (soğuk olacak)
4) Yarım su bardağı şeker
5) 3 yemek kaşığı soğuk veya buzlu su

Kreması için:
1) 200 ml süt kreması
2) 200 gr  bitter çikolata
3) 2 yemek kaşığı şeker
Süslemek için pudra şekeri



YAPILIŞI: 
1) Unu, şekeri ve küp doğradığınız tereyağını çırpma kabına alarakorta hızda 2-3 dk çırpın. Sonra yumurta sarısı ve soğuk suyu ekleyip 3 dk kadar daha çırpın. Bu süre sonunda hamuru biraz yoğurun. Yoğururken yaklaşık yarım su bardağı kadar unu yavaş yavaş ekleyin. Sonuçta düzgün bir hamur elde edin. Hamuru streç film ile sarıp buzdolabında 30 dk bekletin.

2) Hamur buzdolabında dinlenirken çikolatayı hazırlayın. Bunun için süt kremasını sos tavasına alın. Çikolataları kırarak ekleyin ve çikolata tamamen eriyene kadar kısık ateşte sık sık karıştırın. ( eğer bitter çikolata yerine sütlü çikolata kullanacaksanız, bu aşamada şeker eklemeyin!) Çikolata tamamen eridiğinde şekeri ekleyin, ocağı söndürün. Ara ara karıştırarak hem şekerin erimesini sağlayın, hem de soğumayı hızlandırın.
 
Fırını 175 derecede ısıtın.

3) Tart kalıbınızı tereyağ ile yağlayın. Hamuru kalıba koyun ve üzerine bastırarak kalıbın şeklini almasını sağlayın. Hamuru bir kaç noktadan çatallayın. Isınan fırına verin ve yaklaşık 30-35 dk pişirin.
4) Tart hamurunuzu soğutun. Üzerine çikolatanızı dökün. Ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.

5) Servis etmeden önce pudra şekeri serpin. 



AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.