27 Şubat 2015 Cuma

Mis Gibi Ekmekcikler

Özellikle pazar kahvaltısı için mis gibi ekmekcikler hazırlamak isterseniz, hem kolay hem lezzetli bir tarif...
İster reçel, bal, ister peynir, zeytin, isterseniz salam, sucuk sosis....tadına doyamayacaksınız !!!




MALZEMELER:
1) 300 ml ılık su
2) 1 paket yaş maya
3) 3 yemek kaşığı sıvı yağ
4) 3 silme yemek kaşığı toz şeker
5) 1 tatlı kaşığı tuz
6) 1 yumurtanın sarısı
7) 4,5 - 5 su bardağı un



YAPILIŞI:
1) Ilık suyu bir kaseye alın. İçerisine mayayı ufalayın, şekeri ekleyin ve karıştırın.
2) Derin yoğurma kabına unu eleyin, tuz ve yağı ekleyin. Üzerine yavaş yavaş mayalı suyu verin ve düzgün bir hamur elde edin. Bu aşamada önce 4,5 bardak unla başlayın ve kulak memesinden daha yumuşak olacak şekilde kalan unu yavaş yavaş verin. 
3) hamurun üzerine biraz un serpin, sıcak bir yerde hamur 2 katı oluncaya dek kabarmasını bekleyin. 
4) Kabaran hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın. Fazla yoğurmadan yuvarlayın ve top şeklinde yağlı fırın kağıdı serilmiş tepsinizin üzerine koyun. 



5) Fırını 180 dereceye ısıtın. Hamurlarınızın üzerine yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürün. Arzuya göre susam veya çörek otu serpebilirsiniz. Isınmış fırınınıza verin. Ekmekciklerin altı ve üstü kızardığında, yaklaşık 25 dk, pişmiş demektir. 



AFİYET OLSUN...
NOT: 1) Büyük ve dikdörtgen ekmekler yaparak bol malzemeli sandviçler yapabilirsiniz.
2) Daha küçük ekmekcikler yaparak ve içine nutella vs sürerek,  çocukların okul çantalarına harika beslenmeler koyabilirsiniz.
3) Limon büyüklüğünde hamurlar pişerken kabarıp portakal büyülüğünü buluyor :-)) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.