28 Şubat 2015 Cumartesi

Mandalinalı Tart

Mevsiminde mandalinayı bir tatlıda kullanmadan olmaz diyerek yola çıkınca, tart serüvenine devam etmek istedim. Ve güzel bir tarife ulaştım. Biraz modifiye ederek cumartesi akşamı tatlımızı hazırladım. Mandalinalı - frambuazlı Tart. Çayın yanına hafif bir tatlıya buyrun....




MALZEMELER: 
Tart hamuru için: 
1) 125 gr tereyağ
2) 1 su bardağı şeker
3) birer paket vanilinli şeker ve kabartma tozu
4) 3 yumurta
5) 1,5 su bardağı un
6) yarım su bardağı nişasta ( mısır veya buğday farketmez, ben mısır nişastası kullandım)

Dolgusu için: 
1) 2 su bardağı süt
2) yarımdan biraz fazla şeker
3) 3 yemek kaşığı tepeleme un
4) yarım paket vanilinli şeker ( yada 3-4 damla vanilya)
Alternatif olarak hazır vanilinli puding de kullanabilirsiniz.

Üzerine : 
 3-4 adet mandalina
12-15 adet dondurulmuş frambuaz   ya da dilediğiniz meyveler
Bir paket tart jöle 




YAPILIŞI: 
Taban:
1) Tereyağı ve şekeri çırpma kabına alın ve 1-2 dk çırpın. Yumurtaları  teker teker ve ilave edin. Yumurtaları ilave ederken her yumurtayı karışıma iyice yedirin. Un, nişasta ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın ve çırpma kabına yavaş yavaş ekleyin. Kek hamuru kıvamında bir hamur olacak. 
Tart kalıbınızı yağlayın  ve hamuru kalıba dökün. Sert bir hamur olmadığı için hamur yayılacaktır. 
180 derecede önceden ısıtılmış fırına kalıbınızı verin.

2) Dolgusu için derin bir tencereye süt, un ve şekeri koyun. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesini sağlayın. 

3) Kürdan testi yaparak pişen kekinizi fırından çıkarın ve soğutun. 
Kek, kabartma tozu ile yapıldığından oldukça kabarmış olacak. Soğuyan kekinizi ters çevirerek kalıptan çıkarın. Bir bıçak yardımı ile altını delmemeye dikkat ederek ortasını oyun ve tam tart şeklini verin. 



Bu noktada fotoğraflar yardımcı olacaktır. Dolgunuzu tartın üzerine yayın ve meyvelerinizi dizin. 
Son olarak tart jöleyi tarifine uygun olarak hazırlayıp, meyvelerin üzerine gezdirin. 
Soğuması için buzdolabına koyun. 
İyice soğuduğunda servise hazırdır. ( yaklaşık 2 saat) 



Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.