5 Mart 2015 Perşembe

Çikolata Kaplı Muzlu Mini Kekler

Mini atıştırmalık... Çocuklarla beraber yapmak ve eğlenmek için keyifli... Kolay gelsin...


MALZEMELER: 
hamuru için: 
1) 125 gr tereyağ
2) 1 su bardağı şeker
3) birer paket vanilinli şeker ve kabartma tozu
4) 3 yumurta
5) 1,5 su bardağı un
6) yarım su bardağı nişasta ( mısır veya buğday farketmez, ben mısır nişastası kullandım)
7) 200 gr bitter çikolata
8) 2 adet muz



YAPILIŞI:
1) Tereyağı ve şekeri çırpma kabına alın ve 1-2 dk çırpın. Yumurtaları  teker teker ve ilave edin. Yumurtaları ilave ederken her yumurtayı karışıma iyice yedirin. Un, nişasta ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın ve çırpma kabına yavaş yavaş ekleyin. 
2)Fırını 180 dereceye ısıtın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve hamuru ortasına dökün. Bir spatula yardımıyla hamuru yayın. Fırına verin. 15-17dk da pişiyor. Ancak kürdan testini tavsiye ederim. 
3) Fırından çıkardığınız keki soğumaya bırakın. Bu arada 200 gr bitter çikolatayı benmari eritin. Süsleme malzemelerinizi hazırlayın. Muzu dilimleyin. 



4) Kekinizden küçük çay bardağı ya da su şişesi kapağı yardımıyla yuvarlak parçalar kesin. Kek parçalarının üzerine birer dilim muz koyun. Son olarak erittiğiniz çikolatayı kaşık yardımıyla muzların üzerine dökün ve gönlünüzce süsleyin. 

Bu aşamada biraz hızlı hareket etmeniz gerekir, zira çikolata katılaşmadan süslemelerinizi yapmalısınız. 

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.