24 Mart 2015 Salı

Çikolata Patlaması Kek

Kekinize bir köstebek girmiş gibi delik deşik bir görüntü. Bol çikolata ve baştan çıkaran bir lezzet. 
Kolay gelsin...



MALZEMELER: 
Kek için: 
1) 2 Su bardağı un
2) yaklaşık 1 su bardağı sıvı yağ
3) yaklaşık 1su bardağı şeker
4) 3 Yumurta
5) birer paket kabartma tozu ve vanilinli şeker
6) yaklaşık 1 su bardağı süt

Dolgusu için: 
1) 300 gr bitter çikolata
2) 400 ml ( iki küçük paket) süt kreması



YAPILIŞI: 
1) Şeker ve yumurtayı iyice çırpın, üzerine sıvı yağ ve süyü ekleyip çırpmaya devam edin. Şekerli vanilini eklyin. 
2) Unu ve kabartma tozunu derin bir kaba eleyin, sıvı harca peyderpey ekleyin. 
3) Kelepçeli kalıbı ya da tercih edeceğiniz 28 cm çapında bir kabı yağlayın. Hamuru kalıba dökün. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak soğumaya bırakın. 

4) Kekiniz soğurken diğer tarafta kremaya çikolatayı ekleyin ve benmaride çikolatayı eritin. 
5) Kek soğuyunca elma çekirdeği çıkarma aparatı, dolma oyacağı vb bir gereçle kekinizde delikler açın. Çikolatalı kremadan bu deliklere dökün. En son kalan kremayı kekin üzerine yayın. 
Çikolatanın donması gerektiğinden buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.