12 Mart 2015 Perşembe

Unsuz - Yoğurtlu hafif tatlı

Hafif ekşi- tatlı lezzetleri ben çok severim. Keskin tatlı olmayan, ama tatlı gereksinimi de karşılayan hafif tatlar. İşte bu tarif de tam öyle. Süzme yoğurt ve vanilyanın mükemmel uyumu. 
Bu tarifi Arda Türkmen' in sayfasında gördüm. Biraz kendime göre uyarladım. Umarım beğenirsinz.
Afiyet olsun, kolay gelsin.



MALZEMELER:
Üzeri için: 
1) 750 gr süzme yoğurt
2) 3 adet yumurta
3) birer paket vanilinli şeker, kabartma tozu, vanilyalı puding
4) 150 gr dondurulmuş vişne
5) 150 gr şeker
6) 3 yemek kaşığı irmik
7) yarım limonun suyu

Tabanı için: 
1) 3 paket burçak bisküvi
2) 100 gr tereyağ
3) bir çay bardağından biraz eksik süt

Fırını 170 dereceye ısıtın. 



HAZIRLANIŞI: 

Taban:
1) Tereyağını eritin. Bisküvileri elinizle iyice ufalayın. Tereyağını bisküvilerin üzerine dökün ve elinizle yedirin. Bu aşamada sütü azar azar ilave edin. Bisküviler hamur kıvamını alınca daha fazla süt eklemeyin.
2) Kelepçeli kalıbınızı hazırlayın ve bisküviyi düzgünce tabana yayın. Biraz kenarlarını yükselebilirsiniz.



Üstü: 
1) Yumurtaları, tereyağını ve şekeri derin çırpma kabına alıp krema kıvamına gelene dek çırpın. Yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. 
2) Ayrı bir kapta kabartma tozu, irmik ve vanilyalı puding tozunu karıştırın. Peyderpey kaşıkla yoğurtlu harca verin ve çırpmaya devam edin.
3) Tüm malzeme karışınca harcı kelepçeli kalıba bisküvilerin üzerine dökün. Son olarak vişneleri en üste dizin. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dk pişirin.
Burada dikket edilmesi gereken nokta, kekin içi yoğurt olduğu için kürdan testine aldanmayın. Kenarları ve üzeri biraz kızarınca fırından çıkarın. 

Not: fotoğrafta benim tatlımın fırında fazla kaldığı anlaşılıyor. Bu kadar kalmamalı ki kenarları ve altı yanma noktasına gelmesin. Ayrıca ızgara telinin altına fırın tepsisi sürmenizi tavsiye ederim, zira ben yaparken tabana yağ sızdı. :-) 


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.