10 Mart 2015 Salı

Fırında Sebzeli Kuzu Kavurma


Az malzemeli, bol lezzetli ancak biraz yağlı bir yemek... Ne varki hem yağlı oluşuna hem de zahmetine değecek kadar hoş bir tat... Kolay gelsin...



MALZEMELER: 
1) 500 gr kuzu kuşbaşı
2) 2 adet patlıcan
3) 3 adet patates
4) 1 adet kuru soğan
5) 3-5 diş sarımsak
6) birer kaşık donates ve biber salçası
7) 5 yemek kaşığı domates sosu( taze domatesleri rendeleyerek de kullanabilirsiniz) 
8) 2-3 tane çarliston biber



YAPILIŞI: 
1) Kuşbaşı eti yıkayın ve az yağ koyduğunuz tencerede rengi dönene kadar pişirin. Yumuşak olması için rengi dönünce ben 1 YK kadar sirke ekleyerek pişirmeye devam ediyorum. Yumuşayan eti kenara alın. 

2) Patlıcanı alacalı ve  patatesi soyun. Yuvarlak olarak doğrayın. Tavaya bol yağ koyun ve önce patlıcanları ardından patatesleri, son olarak biberleri kızartın.

3) Soğanı küp doğrayın ve ayrı bir tavada soteleyin, sonra sarımsakları ekleyin. Son olarak domates sosunu ekleyerek 5 dk pişirin. 

4) Fırın tepsisine ( borcam, ya da fırına uygun herhangi bir tepsi ) önce patlıcanları üzerine patatesleri dizin. En üste etleri paylaştırın. Etlerin üzerine biberleri yerleştirin. Son olarak domates sosunu üzerine gezdirin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin. Yanında buz gibi ayranla servis edin. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.