MALZEMELER:
1) 100 gr tereyağ
2) 125 gr şeker ( 1 su bardağından biraz eksik)
3) 500 gr un ( 5 su bardağı)
4) 250 ml süt
5) 3 yumurta
6) birer paket vanilinli şeker ve hamur kabartma tozu
7) bir fiske tuz
ÜZERİ İÇİN:
Tamamen size kalmış. Fikir vermesi için tarifin sonuna netten alıntı yaparak birkaç fotoğraf koydum.
Benim kullandığım süsleme malzemeleri.
Glazür için 50 gr pudra şekerini 1 yemek kaşığı su ile karıştırın.
YAPILIŞI:
1) Tereyağ ve şekeri çırpma kabına alıp, çırpın. Yumurtaları tek tek ilave edin ve çırpmaya devam edin. Süt, vanilinli şeker ve bir fiske tuz ekleyin, krema kıvama alana dek çırpın.
2) Una kabartma tozunu ekleyip, eleyin. Azar azar yumurtalı karışıma verin ve kek kıvamında bir hamur elde edin.
3) Tepsiye pişirme kağıdı serin. Bir kaşık yardımıyla hamurdan düzgün yuvarlaklar koyun. Çok düzgün şekiller oluşturamıyorsanız, ağzını ıslattığınız bir bardakla hamurları kesin ve kenarlarını spatula yardımıyla ayırıp alın.
4) Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 13-15 dk pişirin. Pişen mini keklerinizi ızgara telin alın ve soğumaya bırakın.
5) Soğuyan keklerinizi süslemek tamamen hayal gücünüzle sınırlı. Bu aşamada küçük çocukları da yanınıza alıp, onların süsleme yapmasını izleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.