200 gr / 1 3/4 su bardağı sade un
30 gr / 2 çorba kaşığı pudra şekeri
60 ml / 4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 tutam tuz
Pudra şekeri veya tarçın, üzerine serpmek için
Kızartmalık yağ
YAPILIŞI
1. Unu, tuzu ve şekeri bir tabağa veya bir kağıt üzerine eleyin. 250 ml / 1 su bardağı suyu küçük bir tencerede yağla birlikte kaynatın.
2. Unlu karışıma dökün ve tahta kaşıkla macun kıvamına gelene kadar karıştırın. 2 dakika soğumaya bırakın.
3. Yavaş yavaş, karıştırarak, yumurtayı ekleyin. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. Bir tabağa şekeri serpin, sonra biraz tarçınıda karıştırın.
5. Geniş bir tavaya biraz yağ koyup, 168 dereceye gelinceye veya hamurlar tavaya koyduğunuzda kavrulana kadar ısıtın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.