9 Mayıs 2013 Perşembe

CHURROS (İspanyol usulü çörek)


MALZEMELER
200 gr / 1 3/4 su bardağı sade un
30 gr / 2 çorba kaşığı pudra şekeri
60 ml / 4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta 
1 tutam tuz
Pudra şekeri veya tarçın, üzerine serpmek için
Kızartmalık yağ


YAPILIŞI
1. Unu, tuzu ve şekeri bir tabağa veya bir kağıt üzerine eleyin. 250 ml / 1 su bardağı  suyu küçük bir tencerede yağla birlikte kaynatın. 

2. Unlu karışıma dökün ve tahta kaşıkla macun kıvamına gelene kadar karıştırın. 2 dakika soğumaya bırakın. 

3. Yavaş yavaş, karıştırarak, yumurtayı ekleyin. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. Bir tabağa şekeri serpin, sonra biraz tarçınıda karıştırın. 

4. Tepsiye istediğiniz şekillerde parçalar yaparak dizin. 

5. Geniş bir tavaya biraz yağ koyup, 168 dereceye gelinceye veya hamurlar tavaya koyduğunuzda kavrulana kadar ısıtın. 


6. Hamurları spatulayla ya da kevgirle yağa batırarak altın rengine gelene kadar 2 dakika kızartın.

7. Kağıt havluya koyup fazla yağları süzün. Sonra şeker ve tarçına bulayın. Hemen servis yapın.


AFİYETLE YİYİNİZ. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.