29 Mayıs 2013 Çarşamba

Teselli Yemeği: KİBBEH

Güzel başlayan gün, daha sabahin erken saatlerinde evcil hayvanimizin öldüğünü farketmemizle hüzünlü devam etti. 
Bu durumda "güzel bir sofra iyi bir teselli olur"  sloganıyla doğru mutfağa...
KİBBEH ilişti gözüme, malzemeler hazır, yapımı kolay. Haydi kolay gelsin...  



Malzemeler
1) 1 su bardağı köftelik ince bulgur 
2) 450 gr + 200 gr kıyma
3) 2 kuru soğan
4) bir avuç kadar isteğe göre antep fıstığı, yer fıstığı ya da ceviz içi 
5) tuz, karabiber, yenibahar ya da muskat rendesi
6) bir yemek kaşiğı tereyağı

Yemeğimiz iki asamadan oluşuyor. Önce köftelik bulgur ve kıyma ile hamur yapılacak, sonra iç dolgusu... 

Hamur: 
Bir soğanı rendeleyip suyunu sıkın. 450 gr kıymayı, köftelik bulgur ve baharatlari ekleyip iyice yoğurun.

Dolgu: 
 Bir soğanı irice doğrayip yağda kavurun. Kalan kıymayı ekleyip, iyice pişirin. Diğer taraftan fıstığınızı hazırlayın ( ben antep fıstığı kullandığım için kabuklarını soymam gerekti. Fıstıği 5 dk sıcak suda bekleterek kolayca soyabilirsiniz. ). 
Kıyma hazir olunca fistığı ve baharatlarınızı ekleyip, karıştırın.
 
Hazırladığınız hamurun yarısını fırına dayanıklı bir kabın altına ( kabı önce sıvı yağ ilr yağlayın) bastırarak yayın. 


Dolgusunu üzerine yayın. 


Ve kalan hamur ile üstünü kaplayın. Sert bir hamur oldugu için irice ufalayarak üzerini kapatın. Sonra bastırarak sıkıştırın. 
 
Fırını 180 dereceye ısıtin. Tereyağını eritin ve kibbehin üzerine gezdirin. Kibbehi fırına verin ve kahverengi olana dek pişirin. Yaklaşık 40 dk. 

AFİYET OLSUN... 

Not: domatesli pilav ve sarimsaklı yoğutla ikram edebilirsiniz. 

1 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok lezzetli biryemek oldu....

    YanıtlaSil

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.