26 Mayıs 2013 Pazar

Yağmursuz bir Pazar ve Hafif Bir Lezzet

Bu bahar çok yağışlı geçiyor. Güneşli başlayan gün, ikindi vakti bulutlanip yağmurla bitiyor.
Ama bugün hava açık ve yağmur ufukta görünmüyor.
Bu pazar gününe seçtiğim yemek; Fas usülü Domatesli Ballı Tavuk!



Malzemeler
1) arzu ettiğiniz türde tavuk eti ( bütün olur, kemikli göğüs ya da but. Ben kemiksiz göğüs kullandım.) 
2) 1 kuru soğan
3) sarimsak
4) 1 kg kadar domates
5) 1 yemek kaşığı bal
6) sıvı yağ, tuz, karabiber, zencefil, tarçın

Yapılışı:
1) önce domatesleri blanche edip, kabuklarini soyun ve doğrayın.
2) büyükce bir tencereye sıvı yağı koyun ve etleri ekleyin. Etlerin rengi değişene kadar hafif pişirin. Yaklaşık 3 dk. 
3) ince doğranmış soğan, sarimsak ve baharatları etlere ekleyin, karıştırın ve domatesleri ekleyin. 

3) 10 dk kadar domates sosu ve etleri pişirin (kullandiğınız ete göre pişme süresi uzayabilir) .

4) etleri domates sosundan çıkarıp bir tabağa alın ve domates sosuna 1 yemek kasığı bal ekleyin. 


1 dk karıştırıp tavuk etlerini tekrar tavaya alıp 4-5 dk pişirin.
5) yanında sevdiğiniz tür makarna ve salata ile yemeğinizi sıcak servis edin. 


 AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.