Ama bugün hava açık ve yağmur ufukta görünmüyor.
Bu pazar gününe seçtiğim yemek; Fas usülü Domatesli Ballı Tavuk!
Malzemeler
1) arzu ettiğiniz türde tavuk eti ( bütün olur, kemikli göğüs ya da but. Ben kemiksiz göğüs kullandım.)
2) 1 kuru soğan
3) sarimsak
4) 1 kg kadar domates
5) 1 yemek kaşığı bal
6) sıvı yağ, tuz, karabiber, zencefil, tarçın
Yapılışı:
1) önce domatesleri blanche edip, kabuklarini soyun ve doğrayın.
2) büyükce bir tencereye sıvı yağı koyun ve etleri ekleyin. Etlerin rengi değişene kadar hafif pişirin. Yaklaşık 3 dk.
3) 10 dk kadar domates sosu ve etleri pişirin (kullandiğınız ete göre pişme süresi uzayabilir) .
4) etleri domates sosundan çıkarıp bir tabağa alın ve domates sosuna 1 yemek kasığı bal ekleyin.
1 dk karıştırıp tavuk etlerini tekrar tavaya alıp 4-5 dk pişirin.
5) yanında sevdiğiniz tür makarna ve salata ile yemeğinizi sıcak servis edin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.