10 Aralık 2013 Salı

Paskalya Çöreği


B
ayram zamanı olmasa da, her mevsim yeme zamanıdır...

MALZEMELER:


1) yarım kilo un
2) 3 yumurta
3) 2 su bardağından biraz fazla pudra şekeri ( ben tam 2 SB kullandım )
4) bir çay bardağı ılık su
5) 1 tatlı kaşığı mahlep, bir tutam tuz
6) 2 yemek kaşığı margarin ( ben yaklaşık 75 gr tereyağı kullandım)
7) bir kahve fincanı kuru maya ( 4 paket kuru maya)

YAPILIŞI: 
1) unu derin bir çırpma kabına alıp, maya ve suyun yarısını ekleyin. Mayayı suyla ezin. 2 dk bekletin. 
2) üzerine 2 yumurtayı ve birinin akını, tereyağı, pudra şekerini ve mahlebi ekleyin. Kalan suyu ve tuz ekleyip, yumusak bur hamur elde edecek sekilde yoğurun. 
3) Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 15-20 dk ılık bir yerde bekletin.

4) Mayalanan hamuru 3 -4 eşit ( mayalanisa göre) parçaya bölün.



5)  Bu parçaları kenarları ince, ortasi kalin çubuklar haline getirin. Ve bu çubukların uç kısımlarını birleştirip saç örgüsü şeklinde sarın.


6) yağli kağıt serilmiş fırın tepsisine alın ve üzerine yumurta sarısı sürün . 
--- derecede isitilmiş fırına sürün. 

Kızarınca cikarip, servis edin. 



AFİYET OLSUN ...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.