Buyrun...
2) 5 yumurta
3) 150 gr tereyağı
4) 5 yemek kaşığı süt
5) 1, 5 su bardağı şeker ( 1 + 1/2 bardak olarak kullanılacak)
6) birer paket kabartma tozu ve şekerli vanilin,
7) 100 gr file badem
8) 5 adet orta boy elma
9) biraz tarçın ve isteğe bağlı olarak acı badem aroması ( 3 damla)
10) 375 gr un
Yapılışı:
1) Elmaları soyun, çekirdeklerini temizleyin ve dilimleyin.
2) Fırını 180 dereceye ısıtın. Büyük ve derin fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
3) Süt kremasını bir bardak şeker ve vanilinli şekerle iyice çırpın. Bir süre sonra karışım katılaşmaya başlayacak.
4) Yumurtaları önce başka bir kapta çırpın ve sonra kremalı karışıma çırpmarak yavaş yavaş ilave edin. Yumurtalardan sonra unu ve kabartma tozunu da yine peyder pey karışıma ilave ederk hamurunuzu oluşturun. Hamuru yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dökün ve bir spatula yardımıyla tepsiye eşit olarak yayın.
5) Dilimlediğiniz elmaları hamurun üzerine sıralı olarak dizin. Son olarak bir miktar tarçını üzerine serpin.
Tepsiyi ısınmış fırına verin. Saatinizi 15 dk ya ayarlayın.
6) Kalan şekeri, süt ve tereyağını küçük bir tencereye alın. Yağ ve şeker eriyince file bademleri ekleyin ve iyice karıştırın. Ocağın altını söndürün.
15 dakika geçince tepsiyi fırından çıkarın ve bademli harcı kekin üzerine eşit olarak yayın.
Tepsiyi tekrar fırına verin ve 20 dakika daha ( bademler kızarana kadar ) pişirin.
Kekiniz hazır
AFİYET OLSUN....
Not: Bu keki buzdolabında 3-4 gün bekletebileceğiniz gibi, derin dondurucuya koyarak dondurabilir, acil durumda ısıtarak servis edebilirsiniz.
Servis için iki öneri:
1) olmazsa olmaz olarak şekerli krema tavsiye ederim.
2) üzerine toz şeker serperek de servis edilebilir.
wow, müthiş
YanıtlaSil