1 Nisan 2014 Salı

Ve muhteşem truffle ( çikolata topları )



Bir önceki tarifim olan minik muffinleri içlerini oymuştum. Ve elimdeki kekleri değerlendirmek için yapılacak en güzel lezzet truffle, çikolata topları ...

Malzemeler: 


1) 250-300 gr sade kek (ben muffinden kalanları kullandım ) 
2) 150 gr krema 
3) 100 gr bitter çikolata

Yapılışı: 
1) Kremayı bir tencereye alın. Çikolatayı kremaya ekleyin ve ocağa koyun. Çikolatayı eritin. 

2) Keki robotta çekin. Ilınmış çikolatalı kremayı keke ekleyin ve iyice yoğrun. 
Buzdolabinda yaklaşık 2 saat dinlendirin. 
3) Süslemek için kaplara kakao, hindistan cevizi ve renkli şeker koyun. 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Önce avucunuzla sıkarak çok ince olmayan şeritler oluşturun. Bu şeritlerden fındıktan biraz daha büyük parçalar kopararak avuç içinde yuvarlayın ve top şekli verin. 

4) Bu topları hindistan cevizi, kakao veya şekerlemeye bulayarak servis tabağına alın. 

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.