13 Nisan 2014 Pazar

Pazar Pidesi


Baharı hissetmeye başladığımız bu günlerde, piknik mevsimi de açıldı. Montları atıp, hırkamızı alıp yeşille, rengarenk  çiçeklerle buluşmak ruhumuzu da rahatlatıyor. 
Piknik için olmasa da balkon keyfi için muhteşem pideler yaptım. Harcı tamamen damak zevkinize göre yapabileceğiniz pidelere 
buyrun...

MALZEMELER: 
1) 3 sb un
2) 1 sb olacak şekilde ılık su ve süt
 ( yarimşar bardak olarak kullanabilirsiniz ) 
3) yarım su bardağı zeytin yağı
4)  bir paket instant maya, 1 tatlı kaşığı  şeker ve tuz

Not: harç olarak istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz. Birkaç alternatif : 
a) ıspanaklı kaşarlı
b) sade kaşarlı
c) kıymalı
d) kuşbaşı kaşarlı
e) sucuklu veya pastırmalı

YAPILIŞI
1) Unu yoğurma kabına eleyin, kuru mayayı ekleyip karıştırın. Sonra süt, su ve yağı da ekleyip yoğurun. Ele yapişmayan yumuşak bir hamur olmalı. 
Hamuru 4 bezeye ayırıp bir tepsiye dizin ve üzerini bezle kapatın. Bezeler yaklaşık iki katına kadar mayalansın. 

 
2) İki katina kadar büyüyen bezelere oval şeklini verin ve üzerini istediğiniz malzemeyle kaplayıp. Kenarlarını yarım cm kadar üzerine kaplayın. 

3) Fırını 180 dereceye ısıtın. Pidelerin kenarına yumurta sarısı sürün ve fırına sürün. Pidelerin altı kızardığinda fırından çıkarın. 

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.