3 Mayıs 2014 Cumartesi

Ispanaklı Sadrazam Lokumu

Mevsimi geçmek üzere olan ıspanaktan sadrazam lokumu yaptım. Tıpkı ıspanaklı kekte olduğu gibi ilk yorumlar antep fıstığı ile yapılmış olduğu yönündeydi. Ispanaklı tatlılarda bu şaşırtmacayı seviyorum. ; ) 

MALZEMELER: 
1) 1 su bardağı şeker
2) 2 çay bardağı un
3) 4 yumurta ( sarısı akı ayrılmış ) 
4) birer paket kabartma tozu ve şekerli vanilin
5) 7-8 yaprak taze ıspanak
6) yarım çay bardağı ılık su
7) Bir paket krem şanti ve süt

Süslemek için: 
Hindistan cevizi ve damla çikolata

YAPILIŞI: 


1) Yumurta sarıları şekerle derin bir kapta iyice çırpılır. Şekerli vanilin ve kabartma tozu eklenir ve 1 dk kadar çırpılır. 
2) Yıkanan ıspanak yaprakları blendırdan geçirilir. Bu işlem esnasında suyu kullanarak daha küçük parçalara ayrılmasını sağlayabilirsiniz. 
Bu ıspanak püresini yumurtalı harca verin ve çırpın. Üzerine unu ekleyip yine çırpın. 
3) Ayrı bir kapta yumurta aklarını bir fiske tuz ile köpürtün ve hamura ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın. 
4) Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hamuru dökün ve 180 derece yaklaşık 20 dakika pişirin. 
5) Diğer tarafta krema şantiyi soğuk sütle hazırlayıp buzdolabına beklemeye alın. 
6) Fırından çıkardığınız kek soğuyunca, uzun kenarından 4 parmak genişliğinde şeritler kesin. Sonrada tepsiyi ortalayacak şekilde enlemesine ikiye bölün. Tepside 16 uzun dikdörtgen kek parçanız var. 
Her bir dikdörtgen parçayı yatay olarak tekrar ikiye bölüm ve başka bir tepsiye dizin. Dizerken kekin üst yüzeyi yine üstte olmalı ki lokumu oluşturduğunuzda yeşil kısım dışta kalsın. 
Tüm dikdörtgenleri ikiye bölüp dizdikten sonra krem şantiyi sürün. Ve her bir parçayı tek tek yuvarlayın. Eğer tek lokmalık olmasını istiyorsanız lokumları da tekrar ikiye bölebilirsiniz. Sonra yanlarını hindistan cevizine bulayıp, servis tepsinize dizin. İsterseniz üzerine damla çikolata koyarak düsleyebilirsiniz. 
AFİYET OLSUN....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.