4 Mayıs 2014 Pazar

Kokostar kek

Pazartesi sendromu başlamadan, beslenme çantası sendromu başladı. Ve biraz gezinmenin ardından ailenin oy birliği ile kokostar keke karar verildi. 
Hem kakaolu hem hindistan cevizli üstelik süprizli... 
Biz beğendik, umarım siz ve sevdikleriniz de beğenirsiniz 

MALZEMELER: 
KEK İÇİN: 
1) 3 yumurta
2) bir su bardağı şeker
3) yarım çay bardağı sıvı yağ
4) 1 çay bardağı süt
5) 3 çorba kaşığı kakao
6) 1 tepeleme su bardağı + 1 çorba kaşığı un
Kabartma tozu 
Ve kalıbı yağlamak için margarin
İÇİ için: 
1) 1 su bardağı pudra şekeri
2) 1,5 su bardağı hindistan cevizi
3) bir yumurtanın akı 

YAPILIŞI: 
1) Önce yumurtaları derin bir kapta çırpın, şekeri ilave edip cırpmaya devam edin. Sonra kakao ekleyip çırpın ve en son kabartma tozu ile unu ekleyip karıştırın. 
Kalıbı yağlayın. Çırptığınız hamurun yarısından biraz fazlasını kalıba dökün.


 
2) Ayrı bir kapta yumurta akını, pudra şekerinı ve hindistan cevizini yoğurun. Elle şekil verilebilir bir kıvamı olmalıdır. Eğer yumurtanız büyükse biraz hindistan cevizi ekleyebilirsiniz. 
Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde şekil verin ve kekin üzerine sırayla yerleştirin. 
Kalan kek hamurunu üzerine dökün ve 180 derece ısınmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. 

AFİYET OLSUN....

Not: ben üzerini benmaride eritilmiş beyaz çikolata ile süsledim. Yaklaşık 60 gr çikolata yeterli oldu. 
Ayrica kalıptan çıkarmak için iyice soğumasını bekleyin, aksi durumda çok fazla dağılıyor :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.