27 Mayıs 2014 Salı

Kedili Çilekli Pasta



Çilekli pasta.... Yaz mevsimine yaklaştığımız bugünlerde tatlılarda en çok kullanılan meyve çilek. Ve ben de çilekli pasta yapmadan geçirmek istemedim bu dönemi. 
Kedili dili bisküvisi ise pişirme yapmadan kolayca kullanılan, hafif lezzetli bir malzeme. 
Hafif, çilekle iştah kabartan pastaya buyrun...

MALZEMELER: 
1) bir büyük paket kedidili bisküvisi ( paketin içinde 4 ayri paket oluyor) 
2) yarım litre süt + yarım litre süt
3) 3 er yemek kaşığı un ve şeker
4) 200 gr labne peyniri
5) 1 yemek kaşığı süzme yoğurt 
6) birer paket vanilinli şeker ve tart jöle
7) 300 gr kadar çilek

YAPILIŞI: 

1) Önce kremayı hazırlayın.  Yarım litre Sütü, unu ve şekeri bir tencereye alın, çırparak koyu bir kıvam alana dek pişirin. Soğumaya bırakın. 
2) Ayri bir kapta labne peynirini, süzme yoğurdu ve vanilyayı çırpın. Soğuyan kremaya ekleyip iyice yedirin.
3)  Kelepçeli kalıbı hazırlayın. Derin ve geniş bir kaseye diğer yarım litre sütü koyun. Bisküvilerin bir tarafı şekerli, sırtı düzdür. Sırt tarafını süte batırın ve kalıba sütlü tarafı içe gelecek şekilde dik koyun. Burada dikkat edilecek nokta sütte fazla bekletmeyin. Batırın ve çıkarın. Aksi halde bisküvi çok yumusayacak ve işiniz zorlaşacaktır. 
Kalıbın etrafını bu şekilde bisküvi ile çevreleyin. 24cm lik kalıp için 25 bisküvi kadar. 
4) Pasta tabanı için bisküvileri bu kez çift yönlü süte batırın ve tabanı oluşturacak şekilde yerleştirin. Üzerine kremayı yeter miktarda dökün ce kaplayın. Bu şekilde 3 kat oluşturun. 
5) En üste yine krema döktükten sonra  ikiye böldüğünüz çilekleri dizin. Meyvenin karsrmaması ve dağılmaması için tart jöleyi tarifine uygun hazırlayıp bir kaşıkla pastanın üzerine gezdirin. 
Servis öncesi en az 2 saat buzdolabında bekletin. 

AFİYET OLSUN.... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.