2 Mayıs 2014 Cuma

Kandil Simidi

Kandillerin vazgeçilmez paylaşımı Kandil Simidi... 
Kandiliniz mübarek, dualarınız kutlu olsun...



MALZEMELER : 
1) 5 su bardağı un
2) 200 gr margarin 
3) 2 yumurta ( sarısı hamura, akı üzerine) 
4) yarım çay bardağı sıvı yağ
5) bir paket kabartma tozu, tuz ve arzuya göre mahlep
6) 2 yemek kaşığı sirke
7) 2 yemek kaşığı şeker
8) üzeri için susam ve çörek otu



YAPILIŞI: 
1) Bütün malzemeyi ( susam - çörek otu hariç ) derin bir kapta yoğurun. Sıvı malzeme oranı az fakat yağ tüm una yetiyor. Yoğurdukça hamuru hissedeceksiniz. 
2) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Ben mutfak terazisinde 18-20 gr ağılığında parçalar kullandım. Bu parçaları önce avucunuzda iyice yumuşatın. Parmaklarınızla sıkarak şekil verin. Sonra düz bir zeminde bastırmadan uzun yuvarlak şeritler yapın. Çatlayan kısımları dert etmeyin, pişince kayboluyor. 
Uçlarını birleştirin ve yağlı pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin. 



3) Yumurta akını bir fırça ile simitlere sürün. Düz bir tabağa susam ve isterseniz çörek otunu dökün. Yumurtaladığınız simitleri susama bulayın. Tekrar tepsiye dizin. 
200 dereceye ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. 

AFİYET OLSUN....

1 yorum:

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.