10 Mayıs 2014 Cumartesi

Versunkener Apfelkuchen

Bir Alman klasiği elmalı turtası... Batık elmalı turta. 
Anneler gününe çok yakışacağını düşündüm ve paylaşmak istedim. İster annenize, ister kendinize.... Bir fincan kahve, bir dilim turta , bol bol sevgi ve sohbet... 



MALZEMELER: 
1) 180 gr ( 2 su bardağından biraz az) un
2) 150 gr ( 1 su bardağı ) şeker
3) 150 gr tereyağı 
4) 3 yumurta
5) 3 yemek kaşığı öğütülmüş badem ( file bademi robotta çekerek kullanabilirsiniz) 
6) birer paket kabartma tozu ve vanilinli şeker, bir fiske tuz
7) limon kabuğu rendesi ve 2 yemek kaşığı limon suyu
8) 3-4 elma
Üzeri için pudra şekeri ve tarçın

YAPILIŞI: 
1) Malzemelerinizi hazırlayın. Kelepçeli kalıbınızı margarinle yağlayın. Elmalarınızı soyun, ikiye bölün, çekirdekli kısmını temizleyip biraz limonlayın. Limonladıktan sonra dilimleyin. Fırını 160 dereceye ısıtın. 

2) Tereyağını derin yoğurma kabına alın ve çırpın. Üzerine şekeri ekleyip çırparak krema kıvamına gelmesini sağlayın. Sonra sırayla yumurtaları, limon kabuğunu, limon suyunu ve vanilinli şekeri ekleyip, çırpmaya devam edin. En son un, kabartma tozu ve bademi ekleyin. Ve iyice çırpın. Hamuru kalıba alın. Alışık olduğunuz kek hamurundan biraz daha katı bir hamur. Bu nedenle hamuru kalıpta bir spatula yardımıyla yaymanız gerekiyor. 
Hamurun üzerine elmaları resimdeki gibi yerleştirin. 
Kalıbı fırına verin ve 40 dakika pişirin. 
3) Fırından çıkardığınız kek soğuduğunda kalıptan çıkarın, üzerine  pudra şekeri ve tarçın serperek servis edin. 
AFİYET OLSUN....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.