10 Temmuz 2014 Perşembe

Bezelyeli Domatesli Kuzu Yahni

Yavas yavaş yarılıyoruz Ramazan ayını. Bu akşam kırmızı et menüsü ve uzak diyarlardan, İtalyan yemeği. Alternatifi çok olsa da en klasik tarif bu akşsm sofralarımızı süslesin.  Buyrun...

MENU: 
Tarhana çorbası
Domstes ve bezelyeli kuzu yahni
Patates püresi
Mevsim salata

TARHANA ÇORBASI
Malzemeler: 
1) 3-4 yemek kaşığı toz tarhana
2) 2-3 diş sarımsak
3) bir yemek kaşığı kadar kuru nane
4) bir kaşık biber salçası (isteğe bağlı) 

Yapılışı: 
1) Tarhanayı derin bir kasede bir bardak suyla ezin ve en az yarım saat bekletin. 
2) Sarımsakları temizleyin ve doğrayın. 
Tencerede yağı kızdırın ve nane ile sarımsakları kavurun. Kullanacaksanız salçayı da ekleyin ve biraz daha kavurun. Üzerine bir litre kadar su ekleyin ve beklettiğiniz tarhanayı çırparak tencereye ilave edin. Ve kaynayana kadar çırpmaya devsm edin. 
Tencere kaynadığında altını kısın, 10-15 dk sonra ocağı kapatin.
Afiyet olsun... 

DOMATESLİ BEZELYELİ KUZU YAHNİ




Malzemeler: 
1) Yarım kilo kuzu kuşbaşı
2) bir domates, 2 yemek kaşığı domates  püresi
3) 1 orta boy soğan
4) 2 su bardağı bezelye
5) 2 yemek kaşığı un, kekik, karabiber, tuz



Yapılışı: 
1) Etleri yıkayın. Bir çay bardağı sirke, yarım şişe soda, bir kaşık salça, 2 diş sarımsakları derin bir kasede karıştırın. Etleri harca koyun ve buzdolabında en az iki saat dinlendirin. 
2) Domates ve soğanı küp doğrayın. 
3) Bir tepsiye unu, kekik ve karabiberi koyun ve karıştırın. Etleri yıkayın, süzün ve unlu karışıma koyup 
karıştırın. 


Etleri mümkünse toprak  tencereye alın ve yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Bu yaklaşık 1,5 saat sürebilir. Özellikle kuzu yerine dana tercih ediyorsanız pişme süresi uzayacaktır. 
4) Etler yumuşayınca sırasıyla soğan ve domates ile domates salçasını koyun ve kavurun. En son bezelyeleri ilave edin. Bir iki bardak su ekleyerek yaklaşık 15 dk daha pişirin. 



Patates püresi ile servis edin. 
Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.