6. İftar soframız...
Menü:
Yayla çorbası
Tavuklu elbasan tava
Kuskus pilavı
Ezme patates salatası
YAYLA ÇORBASI
Malzemeler:
1) 1 fincan pirinç
2) 1 su bardağı yoğurt
3) 1 fincan un
4) bir yumurta
Yapılışı:
1) Pirinci 7 su bardağı su ile yencere koyun ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
2) Bir kasede yumurta, un, yoğurt ve bir bardak suyu iyice çırpın.
3) Yoğurtlu karışımı tencereye ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyin. Kaynayınca ocağın altını kısın 10 dk daha kaynatın.
4) Servis etmeden önce bir cezvede tereyağı ve sıvıyağı kızdırın. Toz biber ekleyip kavurun. Kaselere koyduğunuz çorbanın yüzüne gezdirin.
Afiyet olsun...
KUSKUS PİLAVI
Malzemeler:
1) 2 su bardağı kuskus
2) 1 domates
3) 1 soğan
4) 3 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
1) Soğanı ve domatesi soyun, her ikisini de minik küpler halinde doğrayın. Yapışmaz tavaya biraz yağ koyun ve önce soğanı, ardından domatesi iyice kavurun.
2) Tavaya kuskusu ekleyip, şöyle bir çevirin. Ve sıcak suyu koyup, kısık ateşte pişirin. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, sık sık karıştırmak. Zira çok kolay dibine tutuyor.
Afiyet olsun...
TAVUKLU ELBASAN TAVA
Malzemeler:
1) yaklaşık 500 gr tavuk eti
2) 1 domates
3) 1 çarliston biber
4) 1 soğan
5) 1 yumurta sarısı
6) 1 fincan un
7) 1 su bardağı yoğurt
8) 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
Öncelikle etinizi hazırlamanız gerekmektedir. Ben 2 derisiz tavuk göğsü ve 2 but kullandım. İsterseniz
tüm tavuk haşlayıp etini kullanabilirsiniz.
1) Etinizi haşlayın. Fazla küçük olmayacak şekilde didikleyin.
2) Soğan, biber ve domatesi küp küp doğrayın. Sırayla soğan, biber ve domatesi kavurun.
3) Eti bir tepsiye serin. Üzerine kavurduğunuz sebzelerı yayın.
4) Derin bir kasede yumurta sarısı, un, yoğurt ve bir bardak tavuk suyunu iyice çırpın. Yoğurtlu karışımı en üste eşit olarak yayın.
5) Son olarak kaşar peyniri rendesini tepsiye vererek 180 derecede ısıtılmış fırında peynir kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
EZME PATATES SALATASI
Malzemeler:
1) 3 patates
2) birer adet yesil ve kırmızı biber
3) 2 havuç
4) 4-5 dal taze soğan
5) biraz maydanoz
6) limon, tuz, sumak, zeytinyağ
Yapılışı:
1) Patatesleri soyun, iri doğrayın ve haşlayın. Pişen patatesin suyunu süzün. Tel çırpıcı ile tencerenin içinde çırparak iyice ezin.
2) Sogan, maydanoz ve biberleri minik minik doğrayın. Havucu rendeleyin. Sebzeler ve patatesi bir kaseye alın. Tuz, limon, sumak ve zeytinyağ ild tatlandırın.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.