8 Temmuz 2014 Salı

İftar 11

Bugün kırmızı et günüz. Çocuklar daha kolay yedikleri için kıyma kullanmak istedim. Eski tariflerimi karıştırırken, 2011 tarihli bir pilav tarifi buldum. Hadi buyrun menümüz.



MENÜ: 
Kalpak pilavı
Semizotlu cacık
Sütlü irmik tatlısı


KALPAK PİLAVI
Malzemeler: 
1) 2 su bardağı pirinç
2) 300 gr kıyma
3) birer soğan, havuç
4) 3-4 tane mantar
5) tuz, karabiber, sıcak su, tereyağıve sıvı yağ


Yapılışı: 
1) Pirinçleri derin bir kaseye alın ve üzerlerini kapatacak kadar sıcak su koyun. 
2) Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ ve bir yemek kaşığı sıvı yağ koyun, eritin. Üzerine 3 su bardağı su koyun ve kaynatın. Su kaynayinca, beklettiğiniz pirinci süzün ve yıkayıp tencereye ilave edin. Altını kısın ve pişirin. 
3) Ayrı bir tencerede emeklik doğranmış soğanı soldurun. Kıymayı koyup kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 
4) Ayrı bir tavada rendelenmiş havucu az yağla soteleyin. Havuçları yumuşayınca bir kaseye alın ve aynı tavada ince kıydığınız mantarı 2 dk kadar soteleyin. Tuzla tatlandırın. 

Servis için derin bir kaseyi önce hafif ıslatın sonra sırasıyla kıyma, mantar ve havucu koyun ve bastırın. Son olarak pilavdan da üzerine koyarak kaşıkla iyice bastırın. Tabağa ters çevirin, üzerine bir dal maydanoz veya dereotu koyarak servis edin. 
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.