2 Temmuz 2014 Çarşamba

İFTAR 5

Bu akşamki iftar menümüz oldukça hafif. 
Aile bireylerinden gelen yoğun istek üzerine sıcak bir çorba ve kahvaltı sofrası. Ve durum böyle olunca kalan ekmekleri değerlendirmek için iyi bir fırsat. " Bayat ekmek böreği" bu iftarın süprizi. 
Buyrun menümüze
MENÜ: 
Domates çorbası
Bayat ekmek böreği
Bol peynir ve zeytinli,
Bol domates, salatalık ve biberli, 
Elbette yumurtalı kahvaltı sofrası
Afiyet olsun

Bayat Ekmek Böreği



Malzemeler: 
1) bir adet bayat ekmek
2) 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
3) 100 gr kadar beyaz peynir rendesi
4) 2 adet yumurta
5) bir çorba kaşığı tereyağ

Yapılışı: 
1) ekmeği küp küp doğrayın. 
2) Peynirleri ayrı kaplara rendeleyin. Kaşar peynirinin yarısını ayırın, kalanı beyaz peynirle karıştırın. 
3) çırpma kabında yumurta, süt ve erimiş tereyağını çırpın. 
4) Fırın tepsisinin tabanını biraz yağlayın. Küp doğradığınız ekmeğın yarısını tepsiye yayın. Üzerine beyaz- kaşar peyniri karışımını eşit olarak yayın. Üzerine hazırladığınız sütlü harcı gezdirin. 
5) Son olarak kalan ekmeklerle peynirlerin üstünü kapatın. Ayırdığınız kaşar peynirini serpin. Tepsinin üzerini strechfilm ile kapatıp, 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. 
180 derece önceden ısıtılmış fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirin. 

AFİYET OLSUN... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.