4 Temmuz 2014 Cuma

İftar 7

Yoğurtlu yemekler yaza çok yakışan lezzetlerdir. Bu akşam için bu nedenle Ali Nazik yapmayı düşündüm. 

MENÜ
Domates çorbası
Ali nazik
Biber salatası 

ALİ NAZİK
Malzemeler: 
1) 300 gr kıyma
2) 1 kuru soğan
3) birer kaşık domates ve biber salçası
4) 2 su bardağı yoğurt
5) 2 tane bostan patlicanı
6) 2 diş sarımsak

Yapılışı: 
1) Önce patlicanların üzerine bıcakla birkaç çizik atıp, 200 derece fırında 
közleyin. Kabuklar yanacak kadar közlenebilir. ( eğer mümkünse mahalle fırınında da közletebilirsiniz.) 
2) Patlicanlar fırındayken soğanı küp doğrayın. Azıcık yağ ile kavurun. Sonra kıymayı ekleyip kavurun. En son salçaları da koyun, tuz ve karabiberle tatlandırın. 
3) Fırından çıkardığınız patlıcanlar soğuyunca kabuklarını soyun. İnce ince kıyın. Sarımsakları tuzla ezin ve yoğurtla karıştırın. Patlıcanları da yoğurda iyice yedirin. 

Servis için yoğurtlu patlıcanı tabağa yayın. Üzerine kıymadan koyun. 
Afiyet olsun...




BİBER SALATASI
Malzemeler: 
1) 4 adet etli kırmızı biber
2) 2 adet çarliston biber
3) 3-4 tane taze soğan
4) 2-3 dal maydanoz
5) 3 yemek kaşıği konserve mısır
6) 2 yemek kaşığı kadar ufalanmış beyz peynir
7) tuz, zeytinyağ, sirke, limon



Yapılışı: 
1) Biberleri yıkayıp, çekirdeklerini temizleyin, doğrayın. 
2) Taze soğan ve maydanozu kıyın. Peyniri parmaklarınızla ufalayın. 
3) Tüm malzemeyi bir kaba alın. Biraz zeytinyağ ekleyin. Tuz ve kekikle tatlandırın. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.