10 Ekim 2015 Cumartesi

Milföylü Tepsi Böreği

Milföy hamuru ve yufkanın birleşimiyle puf puf kabarık, lezzetli bir börek yaptım. Sizinle paylaşmak istedim.
Kolay gelsin...





MALZEMELER

* 8 adet milföy
* 1 yufka
* 1 yumurta
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı süt
* 150 - 200 gr kadar beyaz peynir
* 1 şişe soda


HAZIRLANIŞI

1) Milföyleri 5 dk kadar yumuşaması için bekletin. Bu arada tepsinizi yağlayın. 

2) Bir kapta yumurta, süt ve yağı çırpın. 

3) Peyniri rendeleyin. Ben biraz da kaşar ekledim. Arzuya göre maydanoz veya dere otu ekleyebilirsiniz. 

4) Yumuşayan milföyleri merdane yardımıyla biraz açın. 4 milföy hamurunu tepsinin tababına yerleştirin. Üzerine yufkanın yarısını serin. 

5) Yufkanın üzerine hazırladığınız peynirli harcı yayın ve kalan yufkayı üzerine kapatın. Yufkanın üzerine kalan 4 milföy hamurunu yine biraz açarak yerleştirin. 

6) Yumurtalı sütlü harcı böreğin üzerine gezdirin. Son olarak bir şişe sodayı da böreğin üzerine gedirin. Vaktiniz varsa birkaç saat buzdolabında bekletin. Bazen acil durumlardan bekletmeden pişirdiğim gibi bazı durumlarda 24 saat buzdolabında tutmuşluğum vardır böreği. Bekletildiği zaman daha güzel kabardığını söyleyebilirim. 


7) 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. 



AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.