4 Ekim 2015 Pazar

Mini Fransız Kurabiyeleri Madelein (mekik kurabiyeler)


Ben yeni sezonu çok sevdiğim madelein yani mekik kurabiyeleri ile açtım. Çocuklar da çok sevdiler. Çok minik oldukları için tek lokmalık sevimli bir şey oldular. Ben en sade şekliyle yaptım. Çikolatalısından, meyvelisine çeşitlendirme hayal gücünüzle sınırlı....



MALZEMELER: 
1) 4 yumurta
2) 1 çay bardağı şeker
3) 170 gr tereyağı ( margarin)
4) 170 gr un
5) bir paket kabartma tozu
6) bir çay kaşığı vanilya
7) bir çay kaşığı tarçın
Bir fiske tuz

YAPILIŞI: 
1) Tereyağını kısık ateşte eritin ve soğuması için kenara alın. 
2) Şeker ve yumurtaları yaklaşık 5 dk çırpın. Krema kıvamı alacak.
3) Un, kabartma tozu, vanilinli şeker, tarçın ve tuzu derin bir kaba eleyin. 

4) Un karışımını yavaş yavaş yumurta şekere verin ve çırpmaya devam edin.
5) Tereyağından bir yemek kaşığı kadar ayırıp kalanı hamura ilave edin ev çırpın.
6) Ayırdığınız tereyağ ile kalıbınızı bir fırça yardımıyla yağlayın. Hamurdan tatlı kaşığı yardımıyla kalıba paylaştırın. 
160 derece alt-üst ısınmış fırında 11 - 13 dakika pişirin. Kurabiyelerin piştiğini kenarlarının kızarmasından anlayabilirsiniz. 

Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. 
AFIYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.