MALZEMELER
1) 1 bayat ekmek
2) 1 yumurta
3) 3-4 yemek kaşığı un
4) bir su bardağı kaşar peyniri rendesi
5) isteğe göre maydanoz, dere otu, taze soğan, 2-3 diş sarımsak
YAPILIŞI
1). Ekmeği biraz su ile ıslatın ve 10 dk bekletin.
2) Kullanacağınız yeşilliği hazırlayın. Saımsağı ezin.
3) Derin bir kaba tüm malzemeleri alın. Ekmeği avuç içerisinde sıkarak harca ekleyin ve yoğurun.
4) Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar yapın hafif üzerine bastırarak yassılaştırın ve 180 dereceye ısıtılmış fırında 40 dk pişirin. Pişirmenin 20. dakikasında köftelerinizi çevirin. Böylece her iki yüzü de kızarmış olor. Kolay gelsin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Merhaba, google hesabınız yoksa lütfen ANONİM kullanıcıyı seçerek yorum bırakınız.